tirsdag, desember 01, 2015
   
Tekst str.

Søk i gamme.no

Siste nyheter

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prev Next

Gam(m)echange

Gamme.no går igjennom større endringer og vil få en helt...

Les mer
Sykkeltur langs "The Iron Curtain"

Sykkeltur langs "The Iron Curtain"

Om en snau uke starter Stian Torland en langtur på...

Les mer
5 måneder på ski

5 måneder på ski

Tonje Helene Blomseth er 20 år gammel, og har føyd...

Les mer
Vil du krysse Grønland om tre dager?

Vil du krysse Grønland om tre dager?

Hva gjør du når en vilt fremmed ringer og spør...

Les mer
Avbrøt Annapurna-toppstøt

Avbrøt Annapurna-toppstøt

Tore Sunde-Rasmussen er tilbake i Camp 3 på Annapurna etter...

Les mer
Sunde-Rasmussen forbereder toppstøt

Sunde-Rasmussen forbereder toppstøt

Siste melding fra team Tore Sunde-Rasmussen forteller at planen var...

Les mer
Ekspedisjonskveld i Nordmarka

Ekspedisjonskveld i Nordmarka

Ekspedisjonsarrangøren Hvitserk inviterer til en helaften i Nordmarka 27. mai...

Les mer
Børge Ousland til Oslo Konserthus

Børge Ousland til Oslo Konserthus

Forrige søndag sto Paul Nicklen på scenen foran et begeistret...

Les mer
Sunde-Rasmussen til Annapurna

Sunde-Rasmussen til Annapurna

Den erfarne 8000-meters-klatreren Tore Sunde-Rasmussen er på vei til Annapurna...

Les mer
TrisTrans Saga - eventyret om Tristan og Nanook

TrisTrans Saga - eventyret om Tristan og Nanook

Det høres ut som noe barn vil sitte som klistret...

Les mer
Brå slutt på nordpolekspedisjonen

Brå slutt på nordpolekspedisjonen

Polhaveventyret fikk en brå avslutning for Kristoffer Glestad og Lars...

Les mer
Unnavei - Grønland på langs 2014

Unnavei - Grønland på langs 2014

Anette Kristiansen og Tommy Stavrum er kontorrotter med voldsomme ambisjoner....

Les mer
National Geographic Live til Oslo Konserthus

National Geographic Live til Oslo Konserthus

National Geographic Live er en populær og inspirerende forelesningsserie, som...

Les mer
Norsk rekordforsøk i Arktis

Norsk rekordforsøk i Arktis

I disse dager setter Lars Mangerud Flesland og Kristoffer Glestad...

Les mer
100km med ski og pulk over Hardangervidda

100km med ski og pulk over Hardangervidda

Torsdag starter “verdens hardeste skirenn”, og 150 deltakere er  klare...

Les mer

Eivind Trippestad og kompisen tar med Kaya (5) og Hailey (4) på tur i Längfjället naturreservat.

Ferden fortsetter vannveien mot Atlanterhavskysten, fra Leticia til Belém

Otto Gullesen hadde lenge drømt om å bestige Norges ti høyeste topper i løpet av kort tid. Her kan du lese om hans beretning fra turen.

"Det er kaldt og mørkt. Hodelykta lyser opp stien et par meter framfor meg. Jeg kan se de andre et stykke foran. Det er fullmåne og god sikt. Formen kjennes bra, men ryggen verker. Tankene svirrer i hodet på meg. Hvorfor akkurat i dag?" Dette er Atle Granheims skildring fra en tøff, men opplevelsesrik tur til Aconcagua.
En reise nedover en av verdens mest spektakulære elver...
Sitter du og klør deg i hodet over hva som er selveste drømmejobben?Og ikke minst, hvordan du kan få oppleve eksotiske deler av verden i arbeidstiden? Elisabeth Mathisen vet svaret og jula tilbringes på det våte kontoret i Australia.
Zanskar er et vilt og avsidesliggende område på 4000 moh og med fjelltopper på over 7000 moh. Den frosne Zanskar elven som kalles for Chedar (betyr hvitt laken), er den eneste veien inn og ut av regionen for Zanskari folket opp til 10 måneder i året når veien stenges av høye snølagte pass. Området er også kjent som ”Lille Tibet” er en av de eldste bebodde regioner i verden. Her er Thorleif Nøklebys spennende beretning fra dette unike fjellområdet.
Vi er to eventyrlystne studenter som etter å ha sett filmen Mongol rundt juletider, begynte å pusle med ideen om å dra til Mongolia og ri over de endeløse steppene som de gamle Khanene.
Mount Everest viste seg å være mye vanskeligere enn jeg hadde regnet med. Man prøver å gjøre så godt man kan for å forberede seg psykisk, men det er begrenset hva man kan forestille seg uten å ha vært der

Det er egentlig leggetid, men vi har nettopp stått opp. Det er stjerneklart der jeg stavrer med frem uten linser mot House of Horror, kallenavnet på doen i basecamp, og naboen til House of Pain. Frisk vind som blåser kaldt mot kinnet og holder skyene borte, vi kan se skyggen av vesttoppen av Elbrus, Europas høyeste fjell i det fjerne. Vi skjønner at dette blir en bra natt.

Norge på langs er populært som aldri før. Her plukker du opp verdifulle tips og får vite hvem som var først ute med å gjennomføre det store Norgeseventyret

2008 synger på siste verset. Tilbake sitter vi med minnene fra året, og de er mange. 2008 har nemlig vært det store turåret for Aimar Stakvik (40), Ragnhild H. Waldahl (31) og Dagny I. Lysaker (30). Vi har tilbakelagt tilsammen 1120 km på ski med pulken på slep. Vi klarte rett og slett ikke å velge hva vi hadde mest lyst til og endte opp med to langturer, på kryss og tvers i Arktis.

 

Tidligere i år inviterte EduNica opplevelseslystne til å være med til Nicaragua for å bygge bibliotek for lokalbefolkningen. EduNica er en organisasjon som ble startet av Kulturstudierstudenter i Nicaragua høsten 2005 for å samle inn penger til skole- og utdanningsprosjekter i en forstad i León, Nicaragua. Etter tre og et halvt år med pengeinnsamling og mindre prosjektet som anskaffelse av skolemateriell og maling av skolen kunne EduNica endelig dra tilbake for å starte byggingen av et bibliotek i forstaden William Fonseca.

En smakebit fra L/S Ejderns jordomseiling
Etter å ha plukket opp Einar i paradiset Jericoacoara og vært innom både landsbyparadis og ikkeparadis, var det på tide å komme seg til final destination Brasil, nemlig Belem, den siste byen det er mulig å sjekke ut av. Våre 90 dager med tildelt opphold begynte å gå mot slutten, og vi skulle sende hjem én helt og plukke opp én annen, nemlig Tallak Nilsen Bergendal. I tillegg var begynnelsen av regntiden over oss, så vi var nokså, eller ganske, interesserte i å komme oss til varmere og mer solfylte strøk. Rart når dette viser seg å være nordover.

 

Turister, turister og atter turister. Det var fjerde dagen på Rhodos og jeg hadde fått nok, mer enn nok av briter, av jallabutikker, disco og å være som sild i tønne. Vi hadde dratt på impuls. Billige billetter – alltid det i september. Tur-retur og opphold for tusenlappen er det jo ikke noe å si på, men er det verdt å dra til et slikt turistifisert sted? Får man virkelig slappet av og ladet batteriene? Vi fant en liten perle av en øy rett utenfor Tyrkias kyst.

For mange nordmenn er et 1000 meter høyt fjell noe man gjerne bestiger i lunsjpausen eller etter en hard dag på jobben, det er en søndagstur når man egentlig har masse annet å gjøre eller en liten omvei til butikken. Legg til varmegrader rundt 20-tallet, og strålende sol, og det virker som den rene idyll. Men på Table Mountain ved Cape Town i Sør Afrika skal man ikke ta nærheten til byen eller tilgjengeligheten med gondolbane for gitt, fjellet krever flere menneskeliv enn Mount Everest årlig

 

Melodien fra Cowboy Junkies Blue Moon suser om kapp med vinden i øret mitt. Piloten avbryter syngingen og ber meg om å lene meg godt tilbake og bare nyte utsikten. Noen hundre meter under oss er Cape Towns morgenrush i full gang og bilene står og stanger støtfanger mot støtfanger. Vi derimot svever rolig over det hele som om paragliding er noe jeg startet hver dag med.
Tiden for fest og karneval er her! Og for å fete seg opp. Det arrangeres karneval over hele verden, men vet du når, hvorfor og hvordan karneval skal feires de ulike stedene?

 

Jeg står på Gunung Rinjani og ser kameraten min holde seg til hodet. Han føler seg kvalm. Vi befinner oss på rundt 3500moh, på Lomboks høyeste fjell og ser opp mot den taggete toppen to hundre meter over oss. Det er tidlig morgen og andre dag på fjellet. Etter en iskald natt grunnet altfor lite klær, er vi iferd med å klare det, å nå toppen på vårt første fjell over 3000m! 

"Jeg har ingen sjanse til å klatre til topps med all bagasjen. Jeg kommer til å utvikle brokk", kommenterte jeg mer enn bekymringsfullt. Vekten med ryggsekken og baggen viste tilsammen 54,4 kilogram. I dem hadde jeg mat og utstyr til ekspedisjonen til Denali, den høyeste fjell toppen på det nordamerikanske kontinentet. ”Herregud, er det..? Ja! Det må det være, det er isfjell jo! Hurra, vi ser havet!” På 78 º Nord, 69º west, etter 33 dager på isen nådde vi målet; kysten ved Mac Cormic fjorden helt nord på Grønland.

"Buy sooomething! Buy something from my shooop!" Med skingrende stemme på flytende chinglish roper skredderdamen etter oss. "Buy anything!"

Side 1 av 2

Happenings

Ekspedisjonskveld i Nordmarka
Aleksander Gamme
Marius Nergård Pettersen
27. mai kl. 18:30

Toppturfestivalen
Svalbard
29. mai - 1. jun

Følg oss på Facebook

Siste tester

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prev Next
Fjellpulken selesekk

Fjellpulken selesekk

Testet og anbefales: Fjellpulken selesekk.

Les mer
Norvis salver

Norvis salver

Testet og anbefales: Norvis salver.

Les mer
Nikon D300/700

Nikon D300/700

Testet og anbefales: Nikon D300/700.

Les mer
Kovea Booster + 1

Kovea Booster + 1

Testet og anbefales: Kovea Booster + 1.

Les mer
Testet og anbefales – Esbit

Testet og anbefales – Esbit

Testet og anbefales: Aluminiumskasseroller og termos fra Esbit.

Les mer
Northern Playground ziplongs

Northern Playground ziplongs

Testet og anbefales – Northern Playground Ziplongs

Les mer
Leki Makalu vandrestaver

Leki Makalu vandrestaver

Testet og anbefales: Leki Makalu vandrestaver.

Les mer
Camelback Stoaway

Camelback Stoaway

Testet og anbefales: Camelback Stoaway

Les mer
Smartwool sokker

Smartwool sokker

Testet og anbefales: Smartwool og Bridgedale sokker

Les mer
Janus sommerull

Janus sommerull

Testet og anbefales - Janus sommerull.

Les mer

180 X 650px

180x650demo

Tips oss!!

Ut på tur?
Tips oss!

Nyhetsbrev

Registrer deg her!
Meld deg på og motta ekspedisjonsnyheter

SWF file not found. Please check the path.

SWF file not found. Please check the path.

-annonse-
-annonse-
-annonse-
-annonse-
-annonse-