torsdag, november 23, 2017
   
Tekst str.

Søk i gamme.no

tirsdag, 27 mars 2012 15:21

Ortlieb kartmappe

Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)

Testet og anbefales – Vanntett kvalitetskartmappe fra Ortlieb.

Av: André Spica

Testperiode: 24 måneder (over 150 bruksdager).

Ortliebs kartmapper er robuste kartmapper laget av slitesterkt og lett elastisk gummimateriale. Kartmappene er selvsagt vanntette. De åpnes og lukkes ved hjelp av en borrelås i åpningen. Borrelåsen rulles inn før den lukkes, slik at vann ikke trekker inn gjennom tekstilet, men holdes ute av gummien som samtidig rulles inn. Mappa har festeanordninger både i topp og bunn. Ortliebs kartmappe festes ved hjelp av en snor som klipses fast til hull i endene. Snoren har en reguleringslås slik at du kan regulere hvor stramt den skal henge rundt halsen, eventuelt være festet til en tursekk. Kartmapper tåler bruk i kaldt vær. Dens materialegenskaper ivaretas ned til under 20 kuldegrader. Det vil si at materialet eksempelvis ikke stivner eller blir uhåndterlig. Kartmappen er gjennomsiktig fra begge sider. Du kan dermed lese to sider av et kart uten å måtte ta det ut for å snu det. Ortlieb leverer kartmappen i to størrelser: Stor og ekstra stor.

Som med alle produkter som utsettes for krevende bruk over lang tid, vil også dette slites. Selv etter samlet brukstid på over 150 bruksdager i alle årstider og i all slags vær, er slitasjene minimale på mappen. Om det finnes et svakt punkt, så er det etter min erfaring i skjøtet mellom borrelåsen og det gjennomsiktige materialet, hvor krevende bruk over tid vil sette spor. Skjøtene rundt kantene av kartmappen viser ingen tegn til svakhet, ei heller materialet forøvrig. Det kan også påpekes at klipsene som fester halssnoren til kartmappen noen ganger kan falle av. Det skyldes at stoffet med hullene som klipsene festes til, er svært tynt og kan smette ut av klipsen.

Ortlieb produserer et bredt utvalg av mindre, gjennomsiktige og vanntett mapper i samme kategori som kartmappene. Disse egner seg eksempelvis til å oppbevare penger, mobiltelefon og den slags. Det skal nevnes at gummimaterialet mappene lages i gir en del friksjon, hvilket gjør at det kan være knotete og få nedi eksempelvis mobiltelefoner med ulike metalliske overflater. De kan klistre seg til gummien.

Ortlieb Kartmapper selges av flere sportsbutikker og forhandlere.
Mål (på den testede): 50 x 35 cm
Materiale Ortlieb: PF15:
Vekt: 200 gram
Pris: Fra 199,- (priser sammenliknet på www.kelkoo.no)
Mer info: www.ortlieb.com

Happenings

Ekspedisjonskveld i Nordmarka
Aleksander Gamme
Marius Nergård Pettersen
27. mai kl. 18:30

Toppturfestivalen
Svalbard
29. mai - 1. jun

Følg oss på Facebook

Tips oss!!

Ut på tur?
Tips oss!

Nyhetsbrev

Registrer deg her!
Meld deg på og motta ekspedisjonsnyheter

SWF file not found. Please check the path.

-annonse-
-annonse-
-annonse-
-annonse-
-annonse-