torsdag, november 23, 2017
   
Tekst str.

Søk i gamme.no

torsdag, 19 april 2012 18:49

Janus sommerull

Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)

Testet og anbefales - Janus sommerull.

Av André Spica.

Produkt: Ullundertøy fra Janus beregnet for sommerbruk.

Testperiode: 15 månederEr du varmeprodusent eller frysepinne?
Om du kjenner deg igjen i sistnevnte, er du kanskje blant dem som omtrent ikke kan får tykk nok ull. Er du derimot en varmeprodusent, kan selv ordinært, tynt ullundertøy ofte være alt for varmt. Jeg er varmeprodusent. 


Ullens popularitet skyldes at ull har en unik evne til å absorbere og transportere fuktighet, samt at ull holder deg varmere enn andre tekstiler når det er fuktig.  Når du er ute på tur, enten til vanns eller til lands, vil hard fysisk arbeid føre til at du produserer mer varme og begynner å svette.

For mange kan ordinær eller tykk ull fort bli i varmeste laget. For å imøtekomme behovet for et ullplagg som er bedre egnet til fysisk utfoldelse i varmere vær, har Janus utviklet en sommerullkolleksjon. Den består av kortermete ulltrøyer og ullboxere for damer og herrer, samt en egen kolleksjon av året for barn. Sommerullen kjennetegnes ved at den inneholder cirka 25% mindre ull enn det klassiske ullundertøyet. Plagene er lette og komfortable og tørker raskt i et vindpust eller to. Ullen som er benyttet er australsk merinoull av høyeste kvalitet. 
Søm og sytråd er valgt ut fra at plagget skal ha lang holdbarhet og være behagelig å bruke.
 Sommerullen er strikket med strikkemetoden Singel Jersey. Det gjør plagget lett, samtidig som det er holdbart.I testperioden har sommerullen stort sett vært i bruk sommerstid. Ullen oppleves slik fabrikanten beskriver den. Lett og komfortabel. Den blir ikke for varm, men innehar like fullt ullens kvaliteter dersom temperaturene skulle synke litt. Ull kan variere stort i kvalitet. Selv om sommerullen er tynn, har den ikke vist nevneverdige tegn til raskt å slites ut. På så tynne ullplagg som Janus sommerull, vil det være helt avgjørende at ullkvalitet, strikkemetode og søm er kvalitetssikret ned til minste detalj.


Kolleksjonen kunne gjerne hatt et bredere utvalg av ulike design og farger. Jeg etterlyser også en stillongs og en langermet trøye i sommerullkolleksjonen.  For min del ville disse blitt brukt på lange turer vinterstid, da jeg ofte opplever ordinær ull som hakket for varmt når de fysiske påkjenningene er på sitt meste. 

Janus sommerull kan anbefales for deg som vil inn i litt tynnere ullplagg nå som sommeren har ankommet og for deg som også i kaldere temperaturer kan oppleve vanlig ull som litt i varmeste laget.

Mer info: www.janus.no.

Happenings

Ekspedisjonskveld i Nordmarka
Aleksander Gamme
Marius Nergård Pettersen
27. mai kl. 18:30

Toppturfestivalen
Svalbard
29. mai - 1. jun

Følg oss på Facebook

Tips oss!!

Ut på tur?
Tips oss!

Nyhetsbrev

Registrer deg her!
Meld deg på og motta ekspedisjonsnyheter

SWF file not found. Please check the path.

-annonse-
-annonse-
-annonse-
-annonse-
-annonse-