torsdag, november 23, 2017
   
Tekst str.

Søk i gamme.no

torsdag, 26 april 2012 20:07

Smartwool sokker

Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)

Testet og anbefales: Smartwool og Bridgedale sokker

Av: André Spica

Produkt:  Bridgedale coolmax tynne innersokker og Smartwool Mountain tykke ullsokker.

Testperiode: Over 50 bruksdøgn


Av alle produkter jeg har testet, er sokkene jeg benytter noe av det mest imponerende. Sokker varierer stort i kvalitet, Tilsynelatende billige sokker er ikke det som blir billig i lengden.  Det er store kvalitetsforskjeller på sokker som selges i Norge, hvilket blant annet har mye å si for hvor lenge sokkene holder før de er utslitt. Siden 2006 har jeg benyttet sokker fra produsentene Bridgedale og Smartwool. Dette er etter mitt syn de suverent beste sokkene på markedet. I disse to produsentenes sortiment, er det spesielt to typer sokker jeg finner bemerkelsesverdige. Det er Bridgedale Coolmax tynne innersokker og Smartwool Mountain ekstra tykke ullsokker. Bridgedale Coolmax
Bridgedale Coolmax er slitesterke, tynne innersokker ment for å ha under tykkere sokker. De er produsert i en blanding av ulike fibre, herav Bridgedales egen polyester, nylon, polypropylen og lycra. Summen av dette har resultert i en tynn innersokk som er særdeles slitesterk, transporterer fuktighet og lett tørker under lufting. De har også en god forebyggende effekt mot slitasjeskader, så som gnagsår.  Sokkene sitter tett på foten og har den nødvendige friksjonsflaten som gjør at det ikke oppstår bevegelse mellom sokkelagene dersom du kombinerer med Smartwools eller Bridgedales tykkere ullsokker. Dette er et viktig moment, da glatte sokker vil kunne forårsake glidebevegelser som kan resultere i vannblemmer og/eller gnagsår. På tynne sokker er også sømmen rundt tærne på sokkene ekstra viktige. Bridgedale Coolmax har en søm som går i et med resten av sokken. Jeg har kun slitt hull på en sokk av typen Bridgedale Coolmax. Det kom på helen etter cirka 70 krevende bruksdager vinter og sommer. Det er imponerende! Ingen andre tilsvarende sokker jeg har testet er i nærheten av et slikt resultat.

Sokkene produseres i egen dame og herremodell.

Størrelser: 36-48+

Pris 2-pack: cirka 150 NOK

Mer info: www.bridgedale.com

Smartwool Mountain
Smartwool Mountain ekstra tykke ullsokker er kraftige, myke og slitesterke sokker. Sokkene er produsert i en blanding av merinoull, nylon og elastisitetsfiber. 
Sokkene kan brukes alene eller helst kombinert med tynne innersokker (anbefales), eksempelvis Bridgedale Coolmax.
Sokkene er formlaget for å passe optimalt til foten. De holder godt på varmen og sitter godt på foten. Tykk ull er velfungerende når det blir fuktig som følge av føttenes varmeproduksjon. Det er med å forebygge slitasjeskader. Sømmene er også svært viktige. Smartwool Mountain er sydd med sømmer som ikke skaper unødig press, slitasje eller belastning. Dette er særlig viktig i sømmene rundt tærne. Jeg har fortsatt mine første Smartwoolsokker. Disse kjøpte jeg i 2006. Jeg har ikke tall på hvor mange bruksdøgn de har, men over 100 er det. Jeg har benyttet dem på krevende fjellturer i varme strøk og kalde vinterturer i Norge. De er enda ikke slitt hull på. Helen begynner å tynnes ut, men det skulle bare mangle! Min erfaring er at Smartwool sine tykke ullsokker er noe bedre enn Bridgedale sine. Disse to er etter min mening de suverent beste sokkeprodusentene på markedet! 


Størrelser: 34-49
Pris: cirka 250 NOK
Mer info: www.smartwool.com

Et generelt tips når du skal kjøpe tursokker er å kjøpe dem et par størrelser mindre enn skostørrelsen du bruker. Sokker har en tendens til å strekke seg litt, og dermed havner helene fort lang opp på ankelen når du strekker dem på deg.

Happenings

Ekspedisjonskveld i Nordmarka
Aleksander Gamme
Marius Nergård Pettersen
27. mai kl. 18:30

Toppturfestivalen
Svalbard
29. mai - 1. jun

Følg oss på Facebook

Tips oss!!

Ut på tur?
Tips oss!

Nyhetsbrev

Registrer deg her!
Meld deg på og motta ekspedisjonsnyheter

SWF file not found. Please check the path.

-annonse-
-annonse-
-annonse-
-annonse-
-annonse-