torsdag, november 23, 2017
   
Tekst str.

Søk i gamme.no

torsdag, 26 april 2012 20:28

Camelback Stoaway

Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)

Testet og anbefales: Camelback Stoaway

Av: André Spica

Produkt:
Termoisolert drikkesekk fra Camelbak.
Testperiode: Cirka 120 bruksdager.

Camelbak Stoaway er en vinterisolert drikkebeholder. Både vannsekken, drikkeslangen og munnstykket er isolert for å motvirke at drikkevannet fryser til is i kaldt vær. Sekken leveres med kapasitet på 2 eller 3 liter vann. Sekken har en hempe på toppen og plastringer langs sidene, som gjør at den har variable festemuligheter til eksterne sekker. Camelbak Stoaway har en stor åpning på toppen for fylling av vann. Skrulokket er robust og skrus av og på et solid feste med godt grep for åpning og lukking. Åpningen er stor. Det gjør det enkelt å fylle vann fra eksempelvis en kasserolle, uten at det blir søl. Selve vannsekken ligger løst i isolasjonssekken, men de er integrert i hverandre i festeanordningen til lokket. Vannsekken kan ikke tas ut med tanke på eventuell bruk uten isolasjonen. Vannsekken er laget i et slitesterkt materiale (HydroTanium) med livstidsgaranti.

Dette er et produkt som isolerer drikkevannet bedre enn vanlige vannsekker, men også vannet i Camelbak Stoaway vil fryse om det er kaldt nok over tid. Det første stedet vannet fryser til is er i munnstykket og drikkeslangen. For å motvirke dette er det viktig å blåse vannet tilbake i selve sekken etter å ha drukket. Dette bør gjøres med jevne mellomrom, da trykket i vannsekken kan presse vann ut i slangen igjen. Klem ut eventuell luft av sekken før lokket skrus igjen etter fylling. Det er med å motvirke trykk fra innsiden. Ekspander sekken minst mulig for kulde. Plasser vannsekken nærmest mulig ryggen i en sekk og la gjerne slangen gå inn under jakken i eksempelvis ytterjakkens glidelåsåpning for lufting under armene. Dersom det er særs kaldt, kan vannsekken bæres mot magen på innsiden av jakken. Da vil den holdes oppe av hoftebelte fra pulken eller sekken. Bærer du den slik er den helt beskyttet mot kaldt vær, og du trenger bare fiske slangen opp av halsen på jakken for å få vann.
Erfaringsmessig fryser slangen til i løpet av 5 minutter i -15 grader celsius eller kaldere dersom det er vann i den og den er fritt eksponert. I -5 grader celsius holder vannet i omtrent 20 minutter før det er tilfrosset. Tidene vil variere ut fra vindforhold og andre ytre innvirkende faktorer.

Munnstykket er avtakbart, lett å skifte og fås kjøpt separat. Det er en fordel da munnstykket over tid vil slites ut og gå hull på etter å ha vært åpnet, lukket og tygget frost ut av mange nok ganger. Minuset med munnstykket er at det fra tid til annen kan falle av, hvilket medfører lekkasje. Det kunne med fordel hatt en bedre festeløsning til slangen. De øvrige kvalitetene på produktet er upåklagelige. Etter langt over 100 dagers vinterbruk bærer vannsekken ingen preg av slitasje, foruten munnstykket som har vært skiftet noen ganger.


Camelbak Stoaway selges av flere sportsbutikker og forhandlere.
Pris: I underkant av 600 kroner.
Mer info: www.camelbak.com

Happenings

Ekspedisjonskveld i Nordmarka
Aleksander Gamme
Marius Nergård Pettersen
27. mai kl. 18:30

Toppturfestivalen
Svalbard
29. mai - 1. jun

Følg oss på Facebook

Tips oss!!

Ut på tur?
Tips oss!

Nyhetsbrev

Registrer deg her!
Meld deg på og motta ekspedisjonsnyheter

SWF file not found. Please check the path.

-annonse-
-annonse-
-annonse-
-annonse-
-annonse-