torsdag, november 23, 2017
   
Tekst str.

Søk i gamme.no

fredag, 27 april 2012 21:46

Nå er vi igang!

Skrevet av 

Rune og Arne har fått ski på beina og brøyter spor innover mot Base Camp Denali.

Vi fløy inn på tirsdag formiddag til Denali international airport. Det er knallvær, ikke en sky på himmelen og rundt 0 grader. På fjellet er det foreløpig ikke opprettet noen Base Camp så vi føler oss nesten litt alene på fjellet. Det eneste som var var noen helikoptere. Idag har vi gått til Ski Hill, kanskje 9 km og 400 høydemeter, men det ble en strabasiøs tur for det er mye snø og pulkene veltet. Vi kom oss til slutt ut i et litt annet terreng og da ble det litt mer isete. Det er to andre grupper, én vi har campet ved siden av og én som ligger en dag før oss. Det går sikkert en-to uker før noen topper ut. Fint vær idag, vi har gått og svetta masse. Det vi har vært bekymra for er bresprekkene, men de har vært veldig greie å gå på. Før vi kom opp til campen der vi er nå ble været litt dårligere og de siste to timene før campen vasset vi i høy snø, så vi var glade da vi endelig kom inn i teltet.

Imorgen går turen så langt vi kommer.

26. april. Natt til idag sov vi brukbart. Det var minus 23 i natt, vi våknet til et kjempevær, ikke en sky på himmelen og det er vindstille. Men man må takle kulda, den er der hele tida. Idag har vi gått en vending. Gått fra 2400 moh til 3200 moh, brukte fem timer på fem kilometer. Vi så en guidet gruppe foran oss, men tok igjen dem. 30 cm løssnø, men gruppen foran hadde tråkket fine spor. Vi var slitne da vi kom opp, men fikk gravd ned en del utstyr, og satt igjen en stake med navn og nummer på. Kjempevarmt, gikk i brynje med bare hender og vi kikket ned på campen med teltene i det fjerne. Vi synes det er veldig langt, og for første gang så vi over fjellene og der vi kom fra.

Her vi ligger i campen ser vi ruta langt der oppe i det fjerne. Det virker ikke så langt opp dit, men det er himla store avstander. Vi ser store deler av ruta, men prøver å ikke tenke for mye på det og ta en dag av dagen. Viktig å ha kortsiktige mål, hvis ikke kan det bli overveldende og man kan få tanker om at dette er en for stor oppgave.

Vi kom opp og spiste, så en svær bresprekk. Skiføret er vekslende, det var fint i starten, men da vi kom halvveis ned var det dårligere. Det er varmt i solsteiken, men når sola blir borte blir det fort 15-20 kuldegrader med en gang. I teltet nå er det 8 grader. Skal flytte opp til BaseCamp imorgen.

Rune og Arne

Lest 5338 ganger Sist redigert tirsdag, 24 juli 2012 01:34

Happenings

Ekspedisjonskveld i Nordmarka
Aleksander Gamme
Marius Nergård Pettersen
27. mai kl. 18:30

Toppturfestivalen
Svalbard
29. mai - 1. jun

Følg oss på Facebook

Tips oss!!

Ut på tur?
Tips oss!

Nyhetsbrev

Registrer deg her!
Meld deg på og motta ekspedisjonsnyheter

SWF file not found. Please check the path.

-annonse-
-annonse-
-annonse-
-annonse-
-annonse-