torsdag, november 23, 2017
   
Tekst str.

Søk i gamme.no

onsdag, 02 mai 2012 06:17

Nesten alene i Medical Camp

Skrevet av 

Rune og Arne flytter opp til hovedcampen Medical Camp, men er nesten alene på fjellet og må brøyte alle spor selv.

29. april:
Fredag startet vi fra Ski Hill og gikk opp til Motorcycle Hill, dette var en tur på 1000 høydemeter, total distanse 6,5 km. Det var en utrolig tøff tur, med mye løssnø. En gruppe hadde gått før oss, men det var allikevel mye løst. Slo camp her oppe og hadde nesten 30 kuldegrader i natt. Idag har vi gått ned igjen 300 høydemeter for å hente siste rest av bagasjen så nå har vi fått alt opp hit. Imorgen prøver vi å nærme oss Windy Corner. Veien går zikk zakk oppover, og vi er usikre om vi skal bruke sledene, eller pakke sekken og gå oppover. Vi har vasset mye i nysnø idag.

Vi snakket litt om mat tidligere, og vi sliter med å få i oss maten når vi kommer opp i høyden. Vi har rasjonert vekk en del mat høyere opp på fjellet, men nå lurer vi på om vi har rasjonert vekk for mye, men vi klarer ikke få i oss mer enn halvparten av det vi hadde tenkt oss.

Det begynner å bli kaldt, og ting begynner å fryse så vi må passe på så vannflasker o.l. ikke fryser. Vi har en ti-liters dunk som fungerer som do, igår kveld hadde den frosset fast så vi måtte ta den inn i teltet og tine den på primusen, så det ble litt kaotisk.

Bresprekker er noe vi obs på hele veien. Vi må gå i tau hele tiden fordi det er et ekstremt breterreng og det kan være sprekker overalt. Det er svært få mennesker på fjellet, hverken Medical Camp eller BaseCamp er satt opp, og det gjør også at vi passer litt ekstra på. Så, vi går i tau hele dagen, og når vi kommer til Camp Site må vi ploge et stort område så vi er sikre på at vi har camp på trygg grunn. Det er tidlig i sesongen og mye puddersnø. Fordelen er selvfølgelig at sprekkene kan være fyldt igjen.

Det er tungt, og Denali er et stort fjell, men flytter man det ene beinet foran det andre og følger tempo til han som er i den skarpe enden av tauet går det fremover.

30. april
Idag våknet vi til snøvær og mye vind. Vi spiste frokost som vanlig. Det går i SuperNature frokost og det går bra. Vi har fått på støvlene, og kommer oss ut av posen, som er god og varm. Igår var en knalltøff dag. Vi har flyttet opp til Medical Camp, hovedleiren på fjellet, den ligger på 4100 moh. Det ble en hard tur oppover fra Motorcycle Hill, for vi måtte brøyte spor hele veien. Det å være alene på fjellet straffer seg når det er snøvær. Været har vært fint, men det er meldt kaldere. Vi brukte ski til å begynne med, men etterhvert ble det av med skia og bare gå rolig oppover med stegjern.

Det er minus 18 ute, vi har det fint, ingen ting å klage over, ved godt mot over denne seriøse oppgaven.

1. mai
Rolig dag i Medical camp, vi har spist, aklimatisert og tatt litt bilder. God stemning!

De neste dagene blir litt spennende, det er meldt litt snøvær (et lavtrykk passerer vest for Denali) og det innbyr ikke akkurat til videre klatring opp til High Camp. Imidlertid, været ser ut til å bedre seg til slutten av helgen.

Hvis noen har lyst til å sende en hilsen, send en e-post til christian@latitude.no - så videreformidler han.

Hilser til alle kjente!

Rune og Arne

Foto: Christian Eide / Latitude.no

Lest 3889 ganger Sist redigert tirsdag, 24 juli 2012 01:33

Happenings

Ekspedisjonskveld i Nordmarka
Aleksander Gamme
Marius Nergård Pettersen
27. mai kl. 18:30

Toppturfestivalen
Svalbard
29. mai - 1. jun

Følg oss på Facebook

Tips oss!!

Ut på tur?
Tips oss!

Nyhetsbrev

Registrer deg her!
Meld deg på og motta ekspedisjonsnyheter

SWF file not found. Please check the path.

-annonse-
-annonse-
-annonse-
-annonse-
-annonse-