torsdag, november 23, 2017
   
Tekst str.

Søk i gamme.no

fredag, 04 mai 2012 15:51

Først retrett, så - HELOMVENDING

Skrevet av 

Rune og Arne bestemte seg igår for å snu og komme ned fra Denali, men morgenens satelittblogg forteller om helomvending! De gir seg ikke enda!

02. mai: Rune våknet idag med feber og følte at det ikke var noen vits i å fortsette. Mye snø og vind, og det er ikke noe gøy å være sjuk. Vi valgte å trekke ned. Det er kjipt og kjedelig, men føler det ble en riktig avgjørelse.

Siste nytt er dermed at vi har avbrutt! Følte meg ikke i slag i det hele tatt. Det er ingen som har nådd toppen, det er tre andre grupper på fjellet. Meldt litt bedre fra søndag. Men vi har tatt en avgjørelse og står for den.

Men noen timer senere kom en ny melding inn på mobilen. Rune og Arne har gjort helomvending, formen er noe bedre, de velger bort komfortlivet noen dager til og blir på fjellet!

03. mai: Her er det helomvending!

Har gjort helomvendig etter harde fysiske dager. Rune har vært veldig dårlig, det har vært beinkaldt, minus 40 og vind. Vi er nesten alene på fjellet. Tok med oss alt utstyret ned igjen ned til Motorcycle Hill Camp. Minus med å gå ned er at vi må tråkke alle spora opp igjen, det har snødd 40 cm i løpet av natta, men vi er aklimatisert, og nå føler vi oss klare for strabasene for å komme oss opp igjen. Det har blåst stiv kuling og vært minus 20 grader. Sleit litt med å finne igjen utstyret vi hadde gravd igjen, men fant det til slutt litt lengre nede enn det vi hadde håpet på. Vi har tatt en råsjanse med å legge igjen utstyr, og satser på å gå opp igjen imorgen.

Vi er ved gått mot, og føler vi har tatt et tøft valg. Vi gjorde helomvending da vi valgte bort komfortlivet det hadde vært med å bare ta flyet ut og hjem. Det som er forskjellen på Denali nå og midt i juni er at vi vasser i snø og det er beintøft. Hvis vi nå kommer oss opp til Medical Camp igjen har vi gått 6000 høydemeter med tunge pulker.

Vi sto ved lag om at vi gikk ned fra Medical i 40 kuldegrader da jeg var sjuk, jeg følte det var helt feil sted å være. Men det har vært bra for formen å komme ned, og vi kan håpe å komme ned igjen. Det kjipe er jo å måtte dra alt ned og muligens opp igjen. Vi har ingen toppambisjoner lengre, for tiden strekker ikke ting til det. Ingen som har vært på toppen i år enda, og det ville vært helt unikt om vi fikk til det. Men vi kommer til å gjøre et forsøk på å komme tilbake til Medical. Noen lurer kanskje på hvorfor vi gjør det, men vi ønsker å utnytte tiden vi har her og være mest mulig på fjellet!

Rune og Arne

Lest 4879 ganger Sist redigert tirsdag, 24 juli 2012 01:27

Happenings

Ekspedisjonskveld i Nordmarka
Aleksander Gamme
Marius Nergård Pettersen
27. mai kl. 18:30

Toppturfestivalen
Svalbard
29. mai - 1. jun

Følg oss på Facebook

Tips oss!!

Ut på tur?
Tips oss!

Nyhetsbrev

Registrer deg her!
Meld deg på og motta ekspedisjonsnyheter

SWF file not found. Please check the path.

-annonse-
-annonse-
-annonse-
-annonse-
-annonse-