torsdag, november 23, 2017
   
Tekst str.

Søk i gamme.no

torsdag, 10 mai 2012 18:36

Pakker sammen

Skrevet av 

Det er meldt dårlig vær i en uke fremover, mens flyet hjem er om et par dager, så Rune og Arne pakker sammen og forlater Denali ubesteget - for denne gang.

7. mai var planen å gå Head Wall, og det gjorde vi. Vi gikk opp Head Wall langs de faste tauene, 50 grader bratt. Vi har gått store deler av ryggen opp til High Camp, og kom opp over 5000 meter. Begynner å få veldig dårlig tid med hjemreise. Nå er det meldt dårlig vær i en ukes tid.

 

Vi har ryggen mot Camp 5, den øverste campen, og hadde det vært fint vær hadde toppstøtet vært innen rekkevidde, men det er meldt dårlig vær med masse vind., og da er det bare å snu, vi har ingen ting der å gjøre. Den ene gruppen som forsøkte seg snudde, og den gruppen vi tok farvel med oppe på ryggen kommer til å få det tøft. Hadde vi hatt bedre til hadde vi klint til og ventet på godvær.

 

Nå kommer vi til å pakke sammen, det er 23 km ut til enden av breen der vi blir hentet ut og flydd tilbake. Så nå er vår tur over. Vi er fornøyd, men været kan vi ikke styre. Selv om vi gikk ned for noen dager siden, skjedde det ingen ting her oppe, de andre gruppene lå værfaste, så sannsynligvis hadde vi ikke kommet opp uansett på grunn av dårlig vær.

 

Rune og Arne

 

Foto: Christian Eide /Latitude.no (obs...bildet er fra ryggen ved Head Wall over mot High Camp, men er ikke av Rune og Arne)

 

 

 

Lest 4216 ganger Sist redigert tirsdag, 24 juli 2012 01:24

Happenings

Ekspedisjonskveld i Nordmarka
Aleksander Gamme
Marius Nergård Pettersen
27. mai kl. 18:30

Toppturfestivalen
Svalbard
29. mai - 1. jun

Følg oss på Facebook

Tips oss!!

Ut på tur?
Tips oss!

Nyhetsbrev

Registrer deg her!
Meld deg på og motta ekspedisjonsnyheter

SWF file not found. Please check the path.

-annonse-
-annonse-
-annonse-
-annonse-
-annonse-