torsdag, november 23, 2017
   
Tekst str.

Søk i gamme.no

søndag, 13 juni 2010 18:20

Silva LX 5 Watt

Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)

600x6001204797405silva_lx5w_ledMed sine 5 watt er Silva LX produsentens kraftigste modell i L- serien. LX har ekstern, oppladbar batteripakke (NiMH 2.0 Ah) noe som legger begrensninger i forhold til lengre overnattingsturer.

 

På maks lysstyrke brenner batteriene ut gradvis etter seks timer. Da har du til gjengjeld lyst opp mye! Rekkevidden er oppgitt til 75 meter, og det er slett ingen overdrivelse. Du skal med andre ord ha ulovlig høy fart med ski eller sykkel for å krasje i oppdukkende hindringer i høstmørket.


Ved løping og annen roligere aktivitet svitsjer du over til sparemodus, med oppgitt brukstid 20 timer. Fullt oppladet, med batteriene på kroppen, er den fullgod til å finne stien også etter hele 30 timer, med batteriene innenfor jakken. Det er enkel oppgave å justere lyktehodets vinkel i aktivitet med et raskt grep, selv med tykke hansker eller votter.

 

Totalvekt er nærmere 300 gram. Med ekstern batteripakke etterlater du kun 73 gram på hodet, noe som er svært gunstig ved aktiviteter med høy intensitet og mye bevegelse.

 

Lykten er vannsikker opp mot IPX6 standard. Det tilsier at lykten ikke bør legges sammen med dykkeutrustningen, men tåler tungt regnfall og fuktig klima. Husk å tørke lykten før du legger den tilbake i skuffen.

 

Brukerveiledningen advarer mot å overlade batteriet. Etter fem ganger anbefalt ladetid fungerte lykten fremdeles utmerket. Gjentatt overlading vil redusere batteriets kapasitet over tid. Vær obs på at batteriet vil selvutlade over lengre tids lagring, og sørg for at dette ikke byr på ubehagelige overraskelser.

 

LED-lampen kan ikke byttes. Men om du skulle klare å slite den ut (produsenten hevder at den skal holde i 50 000 timer) så har du definitivt fått valuta for pengene.

Rød og hvit diffusjonslinse følger med for å spre lyset ved bruk på nært hold. Disse er knotete å sette på uten å ta lykten av hodet, spesielt med hansker eller votter.

 

Silva LX 5 Watt er imponerende kraftig, og batterikapasiteten snur enhver skeptiker av oppladbare lykter. En opplading holdt til blant annet tre lange dager i grottemørket.


Anbefales helt klart til trenings- og overnattingsturer i høst- og vintermørket.  For utfordringer av lenger varighet bør du imidlertid pakke ned ekstra lykt med vanlige batterier. Leveres med 2 år garanti.

 

+ imponerende kraftig lys

+ praktisk bruk
+ batterikapasitet

 

Vekt: 73 gram ( uten batteri)

Pris: 1799 kroner

Happenings

Ekspedisjonskveld i Nordmarka
Aleksander Gamme
Marius Nergård Pettersen
27. mai kl. 18:30

Toppturfestivalen
Svalbard
29. mai - 1. jun

Følg oss på Facebook

Tips oss!!

Ut på tur?
Tips oss!

Nyhetsbrev

Registrer deg her!
Meld deg på og motta ekspedisjonsnyheter

SWF file not found. Please check the path.

-annonse-
-annonse-
-annonse-
-annonse-
-annonse-