torsdag, november 23, 2017
   
Tekst str.

Søk i gamme.no

søndag, 13 juni 2010 18:35

Mountain House Turmat

Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)

wrap-buffaloChickDet første vi noterer oss er at maten ikke er vakuumpakket.  Allikevel opplyser produsent at holdbarhetstiden er hele syv år.  Hemmeligheten er en oksygen-absorberingsbag i hver pose som må fjernes før du slår over vannet.

Mountain House har mye til felles med Drytechs Real Turmat. Også at utbrettsklaffene i bunn er håpløst harde å rive fra hverandre. Bare tilfør kokende vann, rør godt rundt, lukk lynlåsen og maten er spiseklar etter 5-9 minutter – enkelt og greit uten oppvask. Vi savner nivåmerke for vannpåfylling.

Mountain House leverer både frokost, middagsrett og dessert. Importøren leverer også rasjoner med frysetørrete bringebær, jordbær og kirsebær (ikke testet).

Nettovekt på middag og frokost er høyst overkommelige 110 gram, men porsjonene kan nok synes sparsommelige for storspiserne. Energimengden i middagsrettene varierer fra 500-800 kcal, bortsett fra Vegetar Tikka som holder kun 382 kcal. Ønsker du en kraftigere middag, så knus en neve eggenudler opp i posen. Mountain House leverer flere retter uten melkeinnhold, men ingen glutenfrie.

Smaken er som kjent som baken. Noen elsker posemat på tur, andre har rett og slett gått lei. Det generelle smaksinntrykket er på det jevne, uten store overraskelser eller høydepunkter. Bring derfor alltid med tabasco, chili, hvitløk eller annet krydder som fryder smaksløkene og kan blåse ekstra varme inn i beinpipene. Havregrøten med bringebær er for øvrig helt knall.

Et begrenset utvalg av et imponerende stort assortiment er foreløpig tilgjengelig i Norge. La oss håpe utvalget øker raskt da Mountain House er en spennende konkurrent til den suverene markedslederen Drytech. Ytterligere variasjon i turmaten er alltid kjærkomment.

+ Utradisjonelle retter

+ Rikt assortiment

+ Enkel tilberedning

- Manglende nivåmerke

- Harde bunnklaffer

 

Happenings

Ekspedisjonskveld i Nordmarka
Aleksander Gamme
Marius Nergård Pettersen
27. mai kl. 18:30

Toppturfestivalen
Svalbard
29. mai - 1. jun

Følg oss på Facebook

Tips oss!!

Ut på tur?
Tips oss!

Nyhetsbrev

Registrer deg her!
Meld deg på og motta ekspedisjonsnyheter

SWF file not found. Please check the path.

-annonse-
-annonse-
-annonse-
-annonse-
-annonse-