Ad

Gamme Logo

Første 7a+ onsight

– Disse veiene har visst blitt litt dårligere i det siste, forteller Marcos i det vi barberer understellet på leiebilen mot noen steiner.

Marcos fortalte om et uoffisielt crag i nærheten av hans hjemby, og jeg syntes det hørtes spennende ut. Finnes ingen fører, men 17 ruter er etablert de siste årene + flere prosjekter.Vi humper innover, forbi stadig mer perifere og armodslige bondegårder med kuer og geiter. Snart parkerer vi i en ravine og blir stående og kikke opp et veldig crag. Jeg har med 70 meters tau, forteller Marcos. Flere av rutene er over 30 meter.
Marcos var litt skeptisk til at jeg hadde bedt med et par norske venner jeg hadde truffet dagen i forveien. Feltet er ikke ferdig, og hver rute krever masse pussing og rydding før de tåler dagens lys for andre klatrere. Det skulle jeg snart forstå.
Vi starter på en passe overgrodd 6 a som oppvarming. Så fikk jeg hengt opp et topptau til det norske paret. En lang rute, morsom, men med atskillig løsmasse, spesielt om du gikk deg ut av den lett traverserende linjen.
Iselin på toppen av en passe overgrodd 6a
Snart etter går jeg løs på en 7a. Helt annerledes klatring. Mye buldring, bryting, kaving, pressing og klø seg i hodet de første 6-7 meterne. Det går på en måte akkurat. Deretter inn i en god hvil og dypt riss, med lag som prelles av som flass på en dinosaur. Så blir det sva, med tynne lister. Men det går, og jeg er storfornøyd. Første virkelige onsight 7a. En 35 meter og like minutters brytekamp.
Men det er bare starten. Neste er et 7a+ riss med heldigvis mye variasjon. En fantastisk rute, jevnt utfordrende og en håndfull passe desperate flytt etter en god jug. Så tynt kunne jeg aldri ha gjort noe fornuftig for et halvt år siden. Men fingerstyrken er langt bedre. Jeg var forberedt på en laaaang suser i det jeg gikk på, og berget meg akkurat inn. På en hårsbredd fra krampa tok meg. Og knallfornøyd med å tikke min andre onsight-pers på samme dag.
Så får vi bare prise oss lykkelig over at Marcos ikke ble truffet av de knyttnevestore steinene som haglet ned rundt han fra våre nordnorske venner på ruten ved siden av.. steike ta, det var skummelt.

One thought on “Første 7a+ onsight

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad