tirsdag, desember 01, 2015
   
Tekst str.

Søk i gamme.no

onsdag, 04 januar 2012 22:26

Solide sko og gamasjer

Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)

Testet og anbefales – Alfa Skarvet skistøvler kombinert med Berghaus Yeti Extreme gamasjer.

Av: André Spica


Testperiode: 2 vintre (cirka 120 bruksdager)

Alfa Skarvet er den norske skoprodusenten Alfa sin primus motor innen skistøvler for variert og krevende bruk. Berghaus Yeti Extreme gamasjer er heldekkende gamasjer som gjorde sitt populære inntog på fjellsportsmarkedet for omtrent 20 år siden. Kombinerer du Alfa Skarvet med Berghaus Yeti Extreme sitter du igjen med den mest populære kombinasjonen av skistøvler og gamasjer for lange turer i Norge. Eksempelvis er dette løsningen mange av Norge på langserne (meg selv inkludert) og grønlandskrysserne velger. Kombinasjonen gir beskyttelse mot alt av vær, den øker kulderesistansen og den holder deg tørrere dersom underlaget skulle bli slapsete og vått.

 

Om Alfa Skarvet kan det sies at den sitter god på den gjennomsnittlige norske lesten, hvilket er meget viktig med tanke på å motvirke slitasjeplager som eksempelvis gnagsår. Alfa Skarvet i seg selv er en tørr og varm skistøvel laget i lær med ekstra varmeisolerende GoreTex-membran. Membranstøvler holder ikke unna for vann like lenge som godt ivaretatte lærstøvler, men den problemstillingen omgås når støvelen omsluttes av et par Yeti-gamasjer. Alfa Skarvet er en BC-skistøvel, hvilket gir god bevegelighet og gjør skoen mindre utsatt for slitasje som eksempelvis at sålen løsner fra skoen i tuppen. Det er et vanlig fenomen på sko laget for 75mm bindinger. Alfa Skarvet er en varm, tørr, behagelig og slitesterk skistøvel, enkelt og greit.

 

Yeti Berghaus gamasjer er robuste, romslige og heldekkende gamasjer. De brukes til mange slags typer fjellsport, men har i Norge kanskje slått mest an som en gamasje for lange og krevende skiturer. Tekstiler er robust og holder godt unna for vann. Fronten lukkes med en solid glidelås og dekkes av en klaff med borrelås. Bunnen av gamasjen er av kraftig gummi som tåler store påkjenninger. Samlet gir dette er bunnsolid gamasjeprodukt!

Ved å kombinere disse to produktene får du en fjellskistøvel som er utmerket for krevende bruk. Du bør stifte og lime gamasjen fast til skistøvelen, da den dessverre ellers ikke holder seg på plass. Dersom du ikke fester dem skikkelig, vil gamasjen bli presset opp over blant annet tåtuppen på skiskoen. Det holder at du limer og/eller stifter gummiområdet av gamasjen mot gummisålen på støvelen.


Kombinasjonen gir en ekstra loftlomme mellom skoen og gamasjen som strekker seg helt frem i tåtuppen. Det gir ekstra isolasjon mot kulde!

 

Til sist: lykke til med å presse skoen ned i gamasjen. Det er muligens den største utfordringen og krever sin muskelstyrke og finteknikk.


Se video her.


Noen lurer kanskje på hvorfor kombinasjonen Alfa Skarvet og Berghaus Yeti Extreme gis omtale, ettersom Alfa har kommet med skistøvelmodellene Gaiter og NorthPole, som begge har integrerte gamasjer. Det kan virke litt baklengs i tid, siden begge disse nyhetene har slått an og som ser ut til å bli den nye veien å gå innen kombinasjonen av skistøvler og gamasjer for ekstrem bruk. Grunnen er at Gaiter og NorthPole kom på markedet vinteren 2011, og de har noen små forbedringer å gjennomgå før de er helt fri for barnesykdommer. Derfor er Skarvet og Yeti fortsatt den mest gjennomprøvde og brukte kombinasjonen på markedet. Enn så lenge…

 

Happenings

Ekspedisjonskveld i Nordmarka
Aleksander Gamme
Marius Nergård Pettersen
27. mai kl. 18:30

Toppturfestivalen
Svalbard
29. mai - 1. jun

Følg oss på Facebook

180 X 650px

180x650demo

Tips oss!!

Ut på tur?
Tips oss!

Nyhetsbrev

Registrer deg her!
Meld deg på og motta ekspedisjonsnyheter

SWF file not found. Please check the path.

SWF file not found. Please check the path.

-annonse-
-annonse-
-annonse-
-annonse-
-annonse-