lørdag, november 28, 2015
   
Tekst str.

Søk i gamme.no

mandag, 07 mai 2012 15:30

Retur til Medical Camp

Skrevet av 

Rune og Arne returnerer til Medical Camp og finner ut at de andre gruppene har vært værfaste i seks dager.

Vi har idag kommet tilbake til Medical Camp etter at vi for fire dager siden dro ned pga Runes sykdom. Vi har gått 2000 høydemeter, og da vi kom opp i Medical Camp møtte vi de andre gruppene vi har fulgt hele veien. Det er fire grupper som er på fjellet, og de andre har ligget værfaste her i seks dager. En gruppe har prøvd seg på toppen, men de fikk store forfrysninger og kom ned med svarte fingre og tær, og avbrøt turen og fikk helikoptertransport ut.

Vi fikk besøk av noen fra en av de andre gruppene, og de var over seg av begeistring over at vi kom tilbake. De synes vi så friskere ut enn noen sinne. Problemet nå er at vi har dårlig tid, vi må begynne å pakke ned fra fjellet på tirsdag eller onsdag. Det har blitt litt mildere, 34 minusgrader forrige natt. Ellers er det ingen som har gått forbi oss den tiden vi var nede, men vi registrerte at det var flere grupper som var på vei opp. Men det er de samme som er i Medical Camp. Det går bra ellers, det er rutine med teltliv. Vi er aklimatisert bra!

 

Vi har med oss bambusstenger, ca 70 stk som vi har merket med rosa og rødt flagg. Disse har vi satt ut der vi har gått opp og ned, og bruker som veiguide mellom bresprekkene. Noen ganger har disse bresprekkene blåst igjen, så det er greit med veiledning.

 

Vi har rusla oppover, tok den avgjørelsen om å tusle oppover igjen. Rune henger 25 meter borte i andre tauet og begynner å snakke om hamburgere og en badestamp. Det skal bli godt å komme tilbake til sivilisasjonen. Vi rigger oss til når sola går ned uten å bruke for lang tid, for temperaturen synker raskt.

 

Vi prøvde å dra frem Ludoen en kveld, men det var ikke kjempesuksess. Greit nok at det er et spill, men vi hadde jo to helt forskjellige måter å spille på. Rune har lagd en masse regler for å komme fortest mulig rundt brettet. Så Ludobrettet er pakket bort, og vi spiller kort istedenfor.

 

Når sola går bort blir det kaldt og vi ligger som to mumier med et lite pustehull, så ligger vi og prater om løst og fast inntil det blir stille i den andre enden.

 

Rune og Arne

Lest 2809 ganger Sist redigert tirsdag, 24 juli 2012 01:26

Happenings

Ekspedisjonskveld i Nordmarka
Aleksander Gamme
Marius Nergård Pettersen
27. mai kl. 18:30

Toppturfestivalen
Svalbard
29. mai - 1. jun

Følg oss på Facebook

180 X 650px

180x650demo

Tips oss!!

Ut på tur?
Tips oss!

Nyhetsbrev

Registrer deg her!
Meld deg på og motta ekspedisjonsnyheter

SWF file not found. Please check the path.

SWF file not found. Please check the path.

-annonse-
-annonse-
-annonse-
-annonse-
-annonse-